Michigan Women's Foundation, East: 17177 North Laurel Park Dr., Suite 445, Livonia, MI 48152
telephone: (734) 542-3946; fax: (734) 542-3952; URL: http://www.miwf.org/
Michigan Women's Foundation, West: 25 Sheldon Blvd., SE, Grand Rapids, Michigan 49503
telephone: (616) 458-1557; fax: (616) 458-1557

Michigan Women's Foundation
Trillium
Spring 1998


MWF's Super Women

Cynthia Harkaway, Vice resident of Regional Private Banking at Old Kent and MWF super volunteer collected women's business clothing from fellow professionals for one of MWF's 1997 grantees, the Information Center's Chrysalis Boutique. When asked why she did this, Cynthia remarked, "When I attended MWF's Grosse Pointe City Reception at Pat Jeff's home, I was touched by the challenges low income woman face when they try to re-enter the work force." Remembering what it is like going on that important job interview, Cynthia recalled, "I know dozens of women who would be delighted to have their clothes go to these women who are in a situation they can identify with." The response to Cynthia's appeal was overwhelming. More than 80 business suits and dresses were donated.

Thank you to all the women who shared their good fortune with others and thanks to both Pat Jeffs and Cynthia Harkaway for living MWF's creed: uniting the power of our resources with the vision of women.


MWF Participates in "Leave a Legacy" Month

During the month of March, communities throughout Southeastern Michigan will learn about the Leave A Legacy program. its goal is to convey a very simple message: people of every walk of life and every income level should consider leaving gifts through a will or trust or other estate plan to their own charities.

This massive community effort, which is a collaboration of nonprofit organizations nd the professionals who serve them (nonprofit fundraising professionals, attorneys, accountants, financial planners and insurance specialists), is being co-chaired by John Fike of Philanthropy Solutions and MWF Board member Kay Felt of Dykema Gossett.

"The reason I am so excited about Leave a Legacy is that every woman can leave a gift through her estate plan for projects about which she had a passion," stated Kay. "Of course, I have a passion for programs benefiting women and girls. All sizes and types of gifts are welcome. When the gifts of many people are aggregated, they become a very significant resource." some people think planned giving is just for others who are wealthy, or want to be sure they will have sufficient resources for their lifetimes, or want to be sure their families are well protected. With careful planning, however, most people are surprised that they also have (or can create) the resources to leave a meaningful gift to charity. When potential tax savings are taken into consideration, the effect of a charitable gift on an overall estate plan is also minimized.

This spring will include a high visibility public awareness campaign. The educational phase will continue through the spring with a Speakers Bureau making presentations to a wide range of community and civic groups. The Michigan Women's Foundation is proud to be a part of this campaign and encourages you, its loyal donors, to name MWF or other favorite charities that support women and girls in your will or trust. You could also consider a gift of a life insurance policy or what might be left from your retirement plan. Remember, less than 5% of all charitable gifts nationally and in Michigan go to programs that are specifically targeted to assist women and girls.

To arrange for a speaker or to learn about Leave A Legacy, call (248) 569-9702 or (888) 826-7900 (toll free). For information about making a planned gift to women's philanthropy or to MWF, or to arrange for a speaker with a special emphasis on estate planning for women, call (734) 542-3946.


PERSPECTIVES: The Value of Leadership

When the Board selected leadership as one of MWF's core values, the discussion focused on the notion of "cutting edge"; we should strive to demonstrate responsible risk-taking as well as supporting innovative initiatives and programs. We do not want to fund only the proven successes but also those programs that attempt to test success. But what criteria will help us with responsible risk taking?

From my research on this topic, here are seven of the most important truisms to foster successful risk-taking:

  1. Don't risk a lot for a little. The prize should be proportional to the effort.

  2. Don't risk more than you can afford to lose. If you don't succeed, the price could doom you.

  3. Don't risk for punitive reasons. Revenge usually colors good judgment.

  4. Consider equally the odds for success and your intuition. Sisters, this is our strength.

  5. Seek support. Friends, family, or a co-worker can give you courage, honest feedback, and/or alternatives to enhance your risk-taking.

  6. Always have options so that your risk is a choice and not an "all or nothing" action. This will increase your selection of the best risk not the only risk.
  7. Do your homework. the more you truly know about a risk, the less will be the leap of faith, which by definition is always a part of risk-taking.
The implications for MWF are that we want to take smart risks with our advocacy, grantmaking, and fundraising. We seek to be open to new ideas for programs, new relationships with peer organizations, and new ways of doing business. We want to lead others to feel comfortable with responsible risk-taking and model this behavior. these seven guidelines will help use set the parameters and I hope they will prove useful to you.


In the News

Grand Haven -- MWF appears in the council of Michigan Foundations 1997 publication Making a Difference. Selected among 1,200 Michigan foundations, MWF was acknowledged for creative and innovative grantmaking in the area of Health for its grant to the Midwest Migrant Health Information Office. To receive a copy of this publication, contact the Council of Michigan Foundations 616/842-7080.

Grand Rapids -- Intern Laura Bucklen and Young Women for Change have been invited by the Valentine Foundation, a family foundation to benefit girls, to give a presentation on the nuts and bolts of YWFC at a Philadelphia gathering of area foundations on June 5. The presentation will hopefully urge community and family foundations to increase their grants towards programming for girls.

Detroit -- For the fourth year in a row, Blue Cross Blue Shield of Michigan (BCBSM) Foundation has awarded MWF a matching $50,000 grant for the Women's Health Funding Initiative. In 1994 BCBSM Foundation contributed the initial funds for the Women's Health Initiative which provides grants to women's and girl's programs that address health barriers to economics self sufficiency. Thank you to BCBSM Foundation for the renewal of this generous gift. And thank you, St. John Health System, a member of sisters of St. Joseph Health System for making the first $10,000 match.

Speaking of repeat performances, General Motors Corporation has committed to the dinner "title" sponsorship for the third year in a row! Thanks to MWF's Advisory Council member Debbie Dingell. Other corporate sponsors making early commitments are: Chrysler Fund, St. John Health System, Detroit Edison Foundation, Blue Cross Blue Shield of Michigan, NBD, AAA Michigan, Ameritech, Kelly Services, ford, MASCO, Harris Marketing Group, First of America, and Comerica.

Lansing -- Acknowledged as a model program for young women in philanthropy, MWF has been invited to participate at the volunteer Super Conference held in Lansing on May 5, 1998. Young women for Change will present a workshop on how to successfully engage youth in nonprofit management using their structure as a model program for conference participants. For more information, call 517/353-9277.


First Fall Meeting is a Success

In mid-November, 25 representatives from various organizations, previously or currently funded by MWF, gathered in Lansing to share their successes, lessons learned and dreams for the future. Grantees were grouped together by type of service provided, such as health, education, and job training. they spent most of the day discussing current issues they are facing and some possible solutions. Clusters then reported out to the rest of the group. Their discussions were recorded and put into a report to be sent to funders and to other nonprofits. A synopsis of the discussion is presented below.

The day was capped with a panel discussion between funders and grant seekers. The panel, comprised of Jean Doss of Capitol Services, Ira Strumwasser, Ph.D., of the Blue Cross Blue Shield of Michigan Foundation, and Dorothy Reynolds of the Community Foundation of Greater Flint, represented three types of funders: public dollars, corporate foundations and community foundations. The panel gave several pieces of advice. They strongly urged non-profits to diversify their funding sources, to have someone familiar with their organizations write grant proposals, as opposed to hiring an outside grant writer, and to be as visible as possible in their communities by spending time outside the office. Thinking about funders' views and priorities are as important as presenting program specifics.

The Fall Meeting was a first-time event for MWF. Participants found the dialogue so valuable, MWF plans to make the meeting an annual event.


1997 Grantee Spotlight

Video for Adolescent Girls Production Completed

Last Spring the MWF Women's Health funding Committee awarded Wayne State University, Division of Community Health $50,000 to develop and produce a video about teen pregnancy prevention for African American girls ages 9-12 and their caregivers.

The video completed production in mid-March, and a grand screening of the video is planned for April. To date, over 115 girls have participated in seven different on-location video tapings. during the video tapings, the girls are given the opportunity to meet and interact with individual "role models" featured in the video. Some of these "role models: included Keisha Eastwick of Parsons Brinckerhoff Michigan Inc., Janice E. Whitty, M.D, of Hutzel Hospital, Franchon Stinger of WJBK Fox2, Aj Jemison of Fairlane Town Center, Pamela Rogers of Rogers Chevrolet, and Bettie Reid of Noble Middle School. For more information, contact Mary Clark Polk at (313) 577-1235.


Summary of messages from Grantees to Funders

1. What are the major challenges facing your organization?
Summary: preparation for growth; duplication of services in the community; competition for resources; raising awareness of the most pressing issues facing women; changes in healthcare and HMO's

2. What are your organizational needs?
Summary: current technology; consulting services; time to market to the public; bilingual staff; board members who understand their roles in fundraising

3. What are your dreams for the future?
Summary: unpopular, but have needed programs in place; funders support pay levels for staff that are realistic; capital investment; board members who understand the non-profit world

4. What forces do you see as having an impact on your organization in the future?
Summary: Politics; aging population; changing immigration policies/discrimination; gender-specific programming disappearing

5. What message would you like to send to funders?
Summary: take risks; fund operational expenses rather than specific programs; provide multi-year funding; link organizations to each other; give clear expectations for evaluations and site visits; give feedback for non-funded proposals; put proposal forms on disks; have representatives on foundation boards that include former grant recipients or those with first-hand experience dealing with the problems your organization is trying to combat; educate us on emerging issues in ways that are brief and easy to read; GRATITUDE.

Women of Achievement and Courage
Mark your calendars for the ninth annual Michigan Women's foundation benefit galas honoring women of achievement and courage.
GRAND RAPIDS DEARBORN
April 28, 1998 May 12, 1998
5:30 P.M 5:00 P.M
Amway, Grand Plaza Ritz-Carlton, Dearborn
616-458-1557 734-542-3946
Co-chairs: William W. Jack, Jr.
Terri Handlin
Co-chairs: Deborah Dingell
Geneva Williams


1998 Honorees

VERNICE DAVIS ANTHONY -- Vernice Davis Anthony is the Senior Vice President of Urban and Community Health at St. John Health System. Ms. Anthony was appointed by governor Engler to the Wayne State Board of Governors, and served as Director of the Michigan Depart-ment of Public Health. In this position in Public Health, she achieved the lowest infant mortality rate in Michigan's history, while reducing Michigan's teen pregnancy rate. Ms. Anthony established the Michigan Task Force of Violence Reduction and Prevention and the Michigan Abstinence Partnership.

GLADYS MAY BECKWITH -- As a professor of American Thought and Language at Michigan State University, Ms. Beckwith sets a high standard of activism and commitment. she co-founded and wad the first president of the Michigan Women's Studies Association, the first women's studies association in the United States. Ms. Beckwith also has served seventeen years as an elected member of the Lansing board of Education.

ELEANOR JOSAITIS -- Ms. Josaitis is co-founder and Executive Director of Focus: HOPE, a national organization dedicated to overcoming poverty, injustice, and racism, while building a metropolitan community where people may live in freedom, trust and affection. In addition, Ms. Josaitis has developed the nationally recognized training programs which promote movement from poverty to financial independence.

JOAN LUEDDERS WOLFE -- Ms. Wolfe was instrumental in creating the Michigan Environmental Protection Act of 1970; landmark legislation to protect the environment that has served as a model for laws in nine other states. In 1968, she founded the West Michigan Environmental Action Council (WMEAC), the first national environmental organization of its kind. In addition, Ms. Wolfe was the first woman to serve on the Natural Resources Commission and facilitated the passage of Michigan's Inland Lakes and Streams Act.


Fitness Equipment Donations a Success

With your thoughtful donations, MWF was able to deliver a Christmas treat to the women of thunder Bay Wellness Program. 5 Nordic Tracks, 2 treadmills, 3 stationary Bikes, 2 stair-steppers, and one rowing machine were hauled up to Hillman, MI just days before Christmas by former MWF intern Brook Eddy. The enthusiastic group will put the equipment to use, well beyond the New Year stretch.

Special thanks to these individuals who donated fitness equipment: Kevin Kelly, Kay Ikola, Jane Forbes, Shirley Maddelena, Mel Drumm, Mary Black, Pam Sievers, Wendy Baxter, Anne McCormick, Leslie Groves, and Helena Gallenbeck. Also a special thanks to Brook Eddy!


Facts For Thought

Every month in Michigan 1,100 mothers do not obtain adequate prenatal care and 900 babies are born weighing under five pounds. Kids Count of Michigan. Making Kids Count. Lansing, MI 1996.

By the year 2000, 80 percent of available jobs will require technical training past high school and the national economy will demand 500,000 additional scientists and engineers. Institute For Women's Policy Research, 1995.

Michigan students perceive the primary responsibility of women is to attract and impress men. Office of Sex Equity in Education. The Influence of Gender-role Socialization on Students perceptions. Michigan State Board of Education, 1992.

81 percent of elementary girls like math. By high school that number drops to 6 percent. American Association of University Women. Shortchanging Girls, Shortchanging America. 1990.

Grants Awarded from 1988-1997
Unable to Reproduce Pie Charts and Bar Graphs

Balance Sheet
For Year Ending September 30, 1997 Unable to Reproduce


Young Women for Change

This quiz was given to the Young Women for Change (grantmaking) committee to help educate them about current realities facing women today. Let's see how you do. (The correct answers can be found at the end of the list.)

1.	 _______ women in Michigan have no health coverage.
a.	5,000
b.	20,00
c.	100,00
d.	500,000

2.	Michigan ranks __ in the nation for pay earning equality, ___ percent.
a.	3rd, 97.2%
b.	29th, 82.1%
c.	45th, 61.85
d.	50th, 52.7%

3.	Every month in Michigan _____ mothers do not receive adequate prenatal care.
a.	119
b.	750
c.	1100
d.	1500

4.	A girl who does not graduate from high school has a ______ chance of being poor and passing on poverty to her children.
a.	29%
b.	42%
c.	81%
d.	90%

5.	Every month in Michigan ___ teens, ages 15-17 have babies.
a.	100
b.	250
c.	500
d.	over 1000

6.	Every moth in Michigan, ___ babies are born to HIV mothers.
a.	3
b.	5
c.	7
d.	12

7.	In Michigan, an estimated ___ women 18 and older have used illegal drugs in the past year.
a.	20,000
b.	156,000
c.	447,000
d.	981,000

8.	One in ___ Michigan women smoke cigarettes.
a.	two
b.	four
c.	eight
d.	eleven

9.	An average of ___ women a day are killed in their homes in the united States.
a.	0
b.	2
c.	4
d.	5

10.	Michigan State Police records indicate ___ forcible rapes, attempted rapes, and sexual assaults were reported in 1995.
a.	700
b.	1,450
c.	3,980
d.	5,917

11.	A national study found ___ of all women experience at least one episode of depression.
a.	10%
b.	17%
c.	24%
d.	32%

12.	___ of Michigan women are college educated.
a.	15.1%
b.	25.9%
c.	57.0%
d.	84.2%

13.	___ of all minimum wage jobs are held by women.
a.	one-fifth
b.	one-third
c.	one-half
d.	two-thirds

14.	Women in Michigan working full time earn a median income of ___, while the median for men is $31,550.
a.	$30,200
b.	$28,950
c.	$24,561
d.	$19,500

15.	Women are ___ times as likely as men to be single parents.
a.	two
b.	four
c.	eight 
d.	nine

16.	In Michigan ___ of women are lving in poverty.
a.	9.1%
b.	11.8%
c.	13.3%
d.	15.9%

17.	The number of AIDS cases diagnosed among adolescent girls (13-19 years of age), increased more than ___ times in the last six years.
a.	two
b.	four
c.	eight
d.	eleven

18.	81% of elementary school girls like math.  By high school, that number drops to ___.
a.	75%
b.	58%
c.	29%
d.	6%

19.	Male college students receive ___ more per year in athletic scholarships than female students.
a.	$97,500
b.	$298,000
c.	$10 million
d.   $179 million

Answers to quiz: 1-d, 2-c, 3-c, 4-c, 5-c, 6-c, 7-c, 8-b, 9-c, 10-d, 11-c, 12-a, 13-d, 14-d, 15-d, 16-c, 17-d, 18-d, 19-d.

Young Women for Change (YWFC) is a grantmaking program for girls, run by girls. The program was established by the Michigan Women's Foundation and has proven to be one of the most groundbreaking, innovative and replicable programs for girls and philanthropy in the United States. Currently, YWFC is funded to operate in Kent County thanks to an endowment grant from the Frey foundation. MWF is seeking funds to implement the program in other communities. For more information, please contact Jennifer Steiner at (734) 542-3946.


1998 General Grants

Competition was immense this year as 81 concept papers were submitted for review and almost $700,000 were requested from MWF. Director of Programs, Kathleen Tkach, remarked that 'for the first time ever, MWF awarded $100,000 in its general grant cycle". Recipients of this year's grants are as follows:

Adrian Public Schools, Adrian $2,200
Women's 3-R Workshop
To provide information, and materials for a Revive, Refresh and Rejoice workshop. this program targets the well being needs of mothers of elementary school children in high poverty schools. By providing this day of workshops and networking the school seeks to strengthen the mothers' involvement in their children's education by strengthening their connection to the school and the teachers.

Allegan County Prevention of Child Abuse/Neglect Council, Allegan $2,775
Sylvia's Place: The Advocacy Center
This collaborative venture between the local child abuse prevention center and domestic violence shelter will improve their management and streamline service to abused women and children. The grant will provide a consultant to assist with a merger between the two organizations.

Child and Family Services/NMR 4c, Alpena $2,000
Making Child Care Pay
The goal of this organization is to increase the amount of affordable, accessible, high quality child care in a rural low income area. This grant will provide a lap top and portable printer to add workstations to the center as well as allow staff to take child care information to Work First sites and orientation meetings.

Dominican High School and Academy, Detroit $2,600
Dominican Computer Literacy 2000 Project
Dominican is the only young women's middle and high school remaining in the city of Detroit. This grant will help provide updated technology, assuring that graduates have computer competency.

Family Planning of Allegan County, Allegan $5,000
Teen Pregnancy Prevention Program
By delaying pregnancy a young girl is more likely to complete her education, achieve her goal and become a more productive part of society. This educational program will help further reduce teen pregnancy in and around Allegan County. The program will focus on abstinence and delaying sexual involvement, developing decision-making skills, self-esteem and goal setting.

Groundwork for a Just World, Detroit $5,500
The Michigan Assemblies Project
To improve opportunities for low-income women targeted by welfare reforms for a rapid transition into economic independence. The project will convene local assemblies in 12 communities across Michigan and a state level delegate assembly in Lansing. it will develop community-based public policy recommendations that promote family stability and protect children's safety, and present them to state policy makers.

Huron Valley Girl Scout Council, Ann Arbor $7,000
Advanced Leadership Training for Girl Scouts
Research shows that girls' self-esteem and sense of self-worth decrease as they enter adolescence. This project will provide leadership training workshops for 345 girls, including a leadership conference weekend at Olivet College with girls from all other participating Michigan Girl Scout Councils, as well as link adolescent leaders with adult mentors.

Lula Belle Stewart Center, Inc., Detroit $5,000
Assistance to Obtain and Retain Employment
To provide education, advocacy, assistance, and follow-up contact to 50 parenting adolescent females ages 16-21. Because maintaining employment beyond three to six months is often a difficult job for this group, this three-phase project will help young women search for, find and keep a job.

Marygrove Collge Social Work Program, Detroit $9,000
Educational and Career Ladder for Service Providers
Many women are forced into traditionally low paying, dead end direct service jobs. This project will provide educational options and a corresponding career ladder to women who are direct service providers in nursing homes, child care centers, and other social service and health care agencies. The program will increase their employment and economic opportunities while improving the quality of the direct care they currently provide.

NAWBO/Excel, Detroit $5,000
An Income of Her Own Project
This grant will help produce five conferences during the 97-98 school year for teen women to expand their options for economic self-sufficiency. The program will introduce participants to the concepts of entrepreneuring and economic responsibility through interaction with women business owners.

Neighborhood Service Organization, Detroit $10,000
Calvin Wells treatment Center-Women in Recovery
To provide therapeutic and supportive services to addicted women in a single sex environment. Traditionally addiction recovery programs are offered to men and women together. Since part of women's addiction problems are often the men they associate with, this model has not always been successful. This program will be for women only and provide strategies to enable and empower women to become and remain drug-free and to strengthen and preserve their families.

Planned Parenthood of Mid-Michigan, Ann Arbor, $4,275
Baby Think It Over-Pregnancy Prevention Program
Teen pregnancy is a complex issue with many components. This grant will provide start up costs for the Baby Think It Over program in Jackson and Ingham counties where teen pregnancy rates are especially high. the program uses lifelike baby dolls to simulate the 24-hour a day responsibility of parenthood and includes education sessions on delaying pregnancy and responsible parenting.

Readiness Center, Brenton Harbor $3,000
Leadership Development Project
Low-income women often lack the self-esteem to take advantage of opportunities that are available to them in neighboring more affluent communities. This program will develop the leadership potential of minority, low-income women at the Readiness Center by encouraging their participation in cultural and educational activities available in the broader community.

SOS Community Crisis Center, Yqsilanti $8,450
Women's Leadership Training Program
Programs serving the homeless rarely use clients as decision makers in the planning process. This program will design and implement a program promoting consumer participation and collaboration in SOS Community Services' programs for homeless families with children. They hope to develop a model that can be incorporated in other agencies.

(SWAN) Southwest Alliance for Neighborhood, Detroit $5,000
Women's Homeownership Initiative
Low-income women who are single parents have difficulty purchasing a home and lose a disproportionate share of their income to rent. This grant will provide homebuyer training and mortgage pre-approvals for 50-100 single parent women. The program will target 50 women to actually occupy their own homes (first time) in Southwest Detroit by the end of Sept. 1998.

Team of Justice, Inc., Detroit $7,000
Women's Sentencing Advocacy Program
Because women are usually caregivers, there is often no one to help them when they are incarcerated. this program will provide pre-sentencing advocacy services to indigent women in the Wayne County Jail by facilitating communication on behalf of female inmates with their attorneys, families and community based organizations.

Underground Railroad, Inc., Saginaw $8,400
Career Skills Development Project
Women who are abused often go back into an abusive situation because they do not have the economic security to make it on their own. This program will provide victims of domestic violence the means to start their lives over by offering career counseling, resume clinics, interviewing skills clinics, a community network for job opening referrals, and on site day care in the confines of the shelter.

Unitarian Universalist Church/Cener for Women's Culture, Detroit $2,000
Research Library Development Project
This center reaches out and attracts a diversity of women and organizations to celebrate women's culture. This grant will provide voice mail, TV and VCR and a computer to increase the capacity of this all volunteer organization serving ad an information and referral center.

Women's Aid Service, Inc., Mt. Pleasant $5,800
Sexual Assault Prevention Educator
As schools in rural areas identify problems of date rape, sexual abuse and harassment, school personnel do not feel equipped to deal with the issues raised. This grant will help fund a full time sexual assault prevention educator in the area high schools. Educational sessions will be held in a coeducational context to help address both sides of the problem.

<


Coming Events

May 12, 1998 - "Women of Achievement and Courage" benefit dinner at the Ritz Carlton in Dearborn, beginning 5:00 p.m. Contact Jennifer Steiner at 734/542-3946 to reserve your table.

May 16, 1998 - All women are invited to attend the Women Matter Statewide Conference, 8:30 a.m. to 4:00p.m. at the Kellogg Conference Center in East Lansing. The Conference brings women together from a wide range of social, ethnic and economic backgrounds to help craft the 998-99 Women's Agenda which will be distributed to state lawmakers, other key policy makers, community leaders, media and women's organizations across the state. For additional information, telephone Deb Bloom at 616-458-8711; fax 616/451-9914 or e-mail her at dzbwm@igc.apc.org.

May 19, 1998 - "Monitoring Your Investments and Planned Giving for Women" Detroit area seminar. For more information, contact Louise Motoligin 734/542-3946.

May 28, 1998 - Muskegon area City Reception hosted by Nancy Crandall and LaDon Gustafson. For an invitation, contact Kathleen Tkach at 734-542-3946.

July 16, 1998 - "Communicators' Garden Party and City Reception 5:30-7:30 Grosse Point Park, co-hosted by Louise Motoligin, Terry Merritt, Mary Smyka, and Wendy Rose. Contact Kathleen Tkach for an invitation at 734/542-3946.


Michigan Women's Foundation: Board of Trustees

Bobbie S. Butler, Hilda Patricia Curran, Lynn A. Feldhouse, J. Kay Felt, Judith Frey, Beth Goebel, Sondra C. Hardy, Barbara A. Hill, Pearl M. Holforty, CPA, Mildred M. Jeffrey, Beth Konrad, Barbara Goldman Kratchman, Marjorie Peebles-Meyers, MD, Tish Preston, Mary Jo Pulte, Tessie Baltrip Sharp, Jane R. Thomad, Ph.D, Marianne Udow, Terri D. Wright.


Michigan Women's Foundation: Advisory Council

Julia Darlow, Teresa S. Decker, Deborah I. Dingell, Jean Enright, Ruth R. Glancy, Linda M. Gobler, Kay Hunt, Florine Mark, Helen W. Milliken, Leslie Murphy, Lana Pollack, Hon. Maureen P. Reilly, Margaret Taylor Smith, Marilyn Steele, Ph.D., Geneva Williams.


Michigan Women's Foundation: Staff

Margaret Talburtt, Ph.D., Kathleen Tkach, Louis Motoligin, Jennifer Steiner, Kristin Gootjes, Vearlina Clemons.

Pointers
  • Back to Trillium Home Page
  • Back to Michigan Women's Foundation
  • Back to Michigan Grant Makers
  • Back to Lansing Area Grant Makers
  • Back to Grants and Related Resources Home Page
  • Back to Jon Harrison's Home Page
  • Back to MSU Libraries Home Page
  • Assistance Requested
  • Thanks for visiting The Grants and Related Resources Home Page. This site is continuously updated and expanded, so check back soon for the latest changes.

  • If you have any comments, notice any glaring inaccuracies, or would like to forward any relevant information concerning this Home Page, please send e-mail to: Jon Harrison
  • Standard Disclaimers
  • The "links" found in this web page are provided as a courtesy for grants information seekers, but we cannot vouch for or take responsibility for information contained in any beyond those maintained by the Michigan State University Libraries.
  • MSU is an Affirmative Action/Equal Opportunity Institution.
  • Ownership Statement
    Jon Harrison : Page Editor
    Funding Center Supervisor
    Social Sciences Collections Coordinator
    Michigan State University Libraries
    100 Library
    E. Lansing, MI 48824-1048
    http://www.lib.msu.edu/harris23/ (URL)
    harris23@mail.lib.msu.edu (e-mail)
    Voice mail: (517) 432-6123, ext. 123
    Fax: (517) 432-8050
    Last revised 01/21/00

  • This page has been visited times since June 1, 1996.